Форма входа

Поиск

Календарь

«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Май » 1 » 27 квітня МГО "Антивірус" та ГО "Планета для дітей" у Житомирі провели прес-конференцію.
03:44
27 квітня МГО "Антивірус" та ГО "Планета для дітей" у Житомирі провели прес-конференцію.
Відбулася прес-конференція на тему „Зупинимо епідемію”, ініційована благодійною організацією „Планета для дітей”

27 квітня у прес-центрі облдержадміністрації відбулася прес-конференція на тему „Зупинимо епідемію”, ініційована благодійною організацією „Планета для дітей”, з метою привернення уваги громадськості до такої небезпечної інфекції, як гепатит С.

У прес-конференції взяли участь обласний позаштатний інфекціоніст управління охорони здоров’я облдержадміністрації, член робочої групи Міністерства охорони здоров’я України Лариса Брєдньова, головний педіатр управління охорони здоров’я Тетяна Шевченко, лікар-інфекціоніст поліклініки центральної міської лікарні №2 м. Житомира Ігор Донченко, президент міжнародної громадської організації „Антивірус” Максим Борисовський, президент благодійної організації „Планета для дітей” Ірена Ружицька.

Вони повідомили, що гепатит С передається через кров і вражає всі категорії населення всупереч поширеній думці, що ним хворіють переважно наркозалежні. Більш поширена інфекція серед медичних працівників, вагітних жінок.

У 2010 році в Україні офіційно зареєстровано 2 млн. 175 тис. хворих на гепатит С, щодня від цієї інфекції вмирають 48 людей. Однак реальні масштаби дуже відрізняються від офіційної статистики, оскільки загальне обстеження громадян України не проводилось. Кількість інфікованих у державі приблизно у 5-6 разів більша і складає 10-16 млн. чол. У світі вірусним гепатитом С вражено 300 млн. людей, що уп’ятеро більше у порівнянні з ВІЧ-інфекцією. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я прогнозують: якщо ситуація кардинально не зміниться, найближчим часом саме гепатит С стане головною проблемою інфекціоністів.

На прес-конференції зазначалося, що це виліковне захворювання, однак лікування дуже дороге, в межах 12-20 тис. дол. За рахунок місцевих бюджетів проблему вирішити неможливо. Лише 3-4 області в Україні (в тому числі Житомирщина) отримують хоча б часткове фінансування на лікування хворих гепатитом С.

Щоб запобігти ураженню цією небезпечною інфекцією, потрібно вести здоровий спосіб життя, слідкувати за станом свого здоров’я, дотримуватися необхідних правил безпеки. Виявити інфекцію на ранніх стадіях допоможе тестування.

Джерело: http://www.zhitomir-region.gov.ua/index_news.php?mode=news&id=5666


Просмотров: 1149 | Добавил: Mr_Doc | Теги: Максим Борисовский, Антивирус организация, житомир, гепатит, Ирена Ружицкая | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]